Har ni tänkt på mjölkpaketen?

På mjölk- och yoghurtpaketen står det ju alltid något på baksidan och under en tid har det funnits en bild+text som jag verkligen tagit till mig. "Recept på en usel dag", känner ni igen? Det stämmer så väl in på mig, det de skriver där: "1.Sov på tok för lite. 2. Hoppa över frukosten. Sen kan du lita på; Att bussen kör ifrån dig. Att alla är dumma och fula. Och att du haft smartare dagar i ditt liv". Jag blir ganska exakt sådär när jag inte sovit ordentligt och inte ätit ordentligt. Världen färgas ganska drastiskt till gråsvart när den borde vara full av liv och färg. Så glöm inte maten, sömnen och rörelsen. Det är de tre viktigaste sakerna för att välmåendet ska hållas på ytan. 

Håll i er, stormen tröttnar också efter ett tag. 
Marielle
 


Provresultat :)

Kära läsare!

Nu har jag testat ChiSan under ca: 2 vackors tid:) Och här kommer resultatet:


Fungerade ChiSan som Du hade tänkt dej?

Ja! ChiSan höll precis vad den lovade. Jag blev piggare dessa dagar som jag tog/tar ChiSan. Jag orkar helt enkelt mer när jag har tagit ChiSan. Och eftersom jag vet att jag blir extremt trött mellan 11 och 14 (cirka) så har jag satt in en dos ChiSan strax innan 11. Ibland även senare på eftermiddagen om jag har behövt det.

Hur tycker Du att ChiSan smakade?

Smaken är som baken;) delad. Själv tyckte jag att smaken var riktigt äcklig. Första gången jag tog ChiSan blev jag mer eller mindre chokad över att det smakade så illa. Men jag blev van snabbt, och hittade mina knep för att kunna ta en dos utan problem:)
Om jag ska beskriva smaken så skulle jag nog tänka "Mosade blommor". Haha;D Vet inte varför men det smakar lite bättre om jag tänker så. För då är ju inte själva innehållet så äckligt. Tänk Blommor:)

Rekommenderar Du ChiSan till andra?

Ja, absolut! Om du har tillfälliga problem med trötthet.
Vid tillfälliga problem av trötthet så rekommenderar jag ChiSan, men om problemen fortsätter så ska du kontakta din vårdcentral. Det kan ju vara så att du tillexempel har Järn-brist, och därav har problem med trötthet. Eller så kanske du har vitaminbrist eller något liknande. Så ring o hör med din vårdcentral.
Ett annat tips är att se över dina sovrutiner, det kan också ha en stor inverkan på hur du känner av och inte känner av trötthet under dagen.

Sammanfattning:

Vid tillfällig trötthet är ChiSan super bra.
Den gör dig piggare och du orkar lite mer.

För smaken får den : 4 (av 10)
Den både luktar och smakar illa.

Men i helhet får den : 10 (av 10)
Den fungerar precis som den lovar att den ska göra.
Den håller måttet helt enkelt.

REKOMMENDERAS!
Shi San 


Frukost-snusk

Hej på er!
Jag har gått från att älska frukost till att näst intill hata det. Men jag vet att frukosten inte är att hoppa över så jag har testat alla möjliga olika alternativ man kan tänka sig. Ingenting har fungerat speciellt bra, tills nu. Så nu äter jag kanske en av de mests onyttiga frukostar jag känner till; Rostat bröd med smör,ost och marmelad. + Oboy. Men om det ska vara det enda som jag vill få ner på morgonen så är det bättre än inget alls. Dessutom har de kommit ett nytt(?), jag har inte sett det förr iaf, "rostbröd" som är lite nyttigare än de vanliga ljusaste. Det är "Pågen extra god mûsli toast med härliga smaker. Råg, vete, korn, havre, russin, linfrön, honung". Inte illa pinkat Pågen! :)

Andra alternativ när det är svårt med frukost;
Drycker som Proviva, Nyponsoppa, Blåbärssoppa.
Alltid lättare att dricka, åtminstone tycker jag det, när det är svårt att få ner. Kanske till och med med sugrör?
Olika sorters smoothies
Köp hem det du verkligen tycker om och testa det
Risifrutti
Småyoghurtar
Frukt
Keso
Ägg

Man kan lura sig själv att få i sig mer fibrer, så att vi håller oss mätta längre, genom att mixa ner olika korn (havregryn, linfrön, solrosfrön mm) i smoothien, eller varför inte i provivan? De ger inte direkt någon smak och du lyckas få i dig nyttiga saker för magen och för att du ska ha energin kvar lite längre.

Dock är ju inte alla dessa alternativ något som passar glutenintoleranta & laktosintoleranta. Hanna kanske kommer med lite mer allergivänliga tips framöver, hon har lite mer pejl på läget där, gentemot mig.

Vad äter ni till frukost?

Kör i vind!
Marielle

Pyssel och mys-dag

Idag har jag och Hanna haft Emy och Nomie på besök, vi har haft en pysseldag där vi målat hjärtan, klistrat och knypplat med små figurer. Vi hade det jättemysigt och ska göra om detta redan nästa Fredag. Då ska jag göra scrapbooking (stavning?), Hanna vet jag inte riktigt vad hon ska hitta på, trycka T-shirts kanske? Tänk vilken tur att vi har fått hit panduro till Eskilstuna, det var verkligen en efterlängtad butik.

Efter allt pyssel stoppade vi i oss lite mat och sedan träffades vi allihop nere på klättringen. Nomie (6år) testade att klättra för första gången och hon var verkligen duktig. Hon tyckte det var jättekul så förhoppningsvis kommer hon att fortsätta.

Vad säger ni om julpyssel?
Hiss eller diss? Vad pysslar ni?

Kramar till er alla!
Marielle

"Lyssna noga

..Livet är mycket mer".
Ett oändligt hav av möjligheter som väntar på dig. Våga öppna upp för nya utmaningar. Ge dig själv tid. Sysselsätt dig med saker som du mår bra av. Och om du har glömt bort vad du brukar tycka är roligt, kan du alltid fråga din omgivning. Om du har tappat bort dig själv på vägen och inte vet vem du är, vad du är bra på, be människor i din omgivning att beskriva dig med tre ord. Och lita på dem sedan.

Jag har en fantastisk lista på egenskaper och personlighetsdrag som andra människor och jag själv sagt om mig själv, den är jättebra. Den tittar jag på när jag tvivlar på mig själv. Alla borde ha en sån lista. För vi alla är bra på något men självförtroendet och självkänslan sviker oss alla mer eller mindre, då och då och då kan det vara bra att ha något konkret att falla tillbaka på.

På den kursen som jag och Hanna läser just nu (Improvisation på MDH) får vi lära oss att säga JA, vikten av att säga ja för att komma vidare. På vår senaste lektion så fick vi även lära oss att se lösningar och möjligheter istället för hinder och stängda dörrar. Vi fick lära oss att tänka om, hitta en annan utväg när den första inte fungerar. Jag har en jobbig dag framför mig imorgon och jag är lite utav en expert att tänka "Åh nej, gud så jobbigt, jag orkar inte, jag klarar inte, jag kan inte, jag vill inte, jag stannar hemma" men jag har bestämt mig för att testa en annan taktik imorgon, nämligen; "Åh vilken bra ide, jag ska jobba idag, jag kanske kommer att lära mig något nytt". Bara av att ändra tanken till det positivare hållet gör att det känns lite lättare att andas. Testa du med! Jag påstår inte att det är enkelt, jag har tragglat länge innan jag kommit till den här punkten, men det måste ju gå. Eller hur!? :)

Lev väl!
Marielle

och just det... "En mur är bara en bro på högkant"

Peace



Du är värdefull

Lita på din intuition.

Följ vägen ditt hjärta leder dig till.

Framtiden väntar alltid med ett oskrivet blad att fylla med vad du önskar.

Vad får ditt hjärta att le? -Gör mer av det!


Lev väl, var rädda om er, det finns bara en som du.
Och du är unik och behövs för att samhällspusslet ska vara helt.

Kramar, Marielle


Ätstörningar

Jag satt precis och lyssnade lite på Tv'n när jag tänkte lägga in ett inlägg här, om något helt annat än det kommer att handla om nu. Det är ett program som går på Tv4 idag 15:20 som heter "Dana - 8 år och anorektiker". Jag vet ännu inte om det går att se på det på Tv4play, eller om/när reprisen kommer sändas. Ett program värt att se.

Allt fler barn, mellan 11 och 14 år oroar sig för sitt utseende och unga som läggs in på sjukhus för ätstörningar har ökat med 50% de senaste åren. 50 procent! Därför är den här bloggen så viktig för Hanna och mig. Det här samhället har fått helt snevridna ideal och vårat sätt att visa det blir genom att skriva om det. Vill du vara med och hjälpa till? -Sprid bloggen.

Samhället är på väg åt fel håll, de sunda bilderna av oss själva går förlorade. Många av oss ser inte på oss själva som starka individer när det kommer till det kroppsliga. Vi tynar bort, sakta men säkert, vår människa kommer att dö ut. Ätstörningarna rör sig längre och längre ner i åldrarna. Vi måste hitta ett annat sätt att förhålla oss till oss själva, våra tankar och känslor, våra kroppar. Om media inte hjälper oss med den biten idag, om de inte hunnit inse vilken påverkan de har på människor så måste vi inse det själva. 

Det kroppsliga och det själsliga hör ihop. Mår själen dåligt, mår kroppen dåligt. Mår kroppen dåligt, mår själen dåligt. Vi måste bli bättre på att våga ta för oss. Ta hand om oss. Tycka om oss själva. Det är inte det lättaste om man sitter i skruvstädet redan, men det går. 

Om du känner att du inte har kontroll över dina tankar och känslor, eller att du är påväg att förlora den; ta hjälp. Tveka inte. Du är också viktig. Prata med någon i din närhet om vad du känner och att du behöver hjälp, eller vänd dig till din vårdcentral. Jag återkommer med sidor, nummer och organisationer som man kan vända sig till. 

Kram på er!
Marielle

  


Svag och stark, helt okej

Jag har precis lämnat en period av att vara riktigt svag bakom mig och hittat en position där jag känner mig stark. Alla möter vi motgångar i livet, olika stora och små, lätta som svåra. Alla får sina prövningar och när vi står pall dem så växer vi och blir starkare.

Det jag vill säga är att det är viktigt att kunna våga visa sig svag för att orka komma tillbaka starkare igen. Det är inget fel på att falla, det är mänskligt att tappa fotfästet. Och det är en styrka att våga stå kvar och ta fighten, om så inte på egen hand tillsammans med de vi har runt omkring oss. Det är okej att vara förvirrad och känna sig hopplös och förlorad, arg och ledsen. Det är okej att känna och det du känner kommer alltid att vara sant oavsett vad andra säger. Din sanning är din, din upplevelse är din, ingen kan ta ifrån dig det. Det finns fler verisioner av en sanning. Och ibland kanske det måste få vara så. Vi är olika individer med olika bakgrunder, erfarenheter. Vi har olika uppväxter, utgångspunkter, förutsättningar. Och det är det som är så spännande med människan. Vi kan lära så mycket av varandra om vi bara vågar öppna upp våra sinnen. Det finns en värld här utanför som väntar på oss. Lets get out and have some fun!

Människan är unik. Stark. Och klarar det mesta när den låter hjärtat visa vägen. Så lyssna inåt och följ ditt hjärta. Din sanning är det som är rätt för dig, i alla situationer. Och kom ihåg en sak, det är okej att göra fel. Tokiga val gör vi alla, det är så vi lär oss. Varje dag ger erfarenhet. Och framtiden finns alltid där med ett oskrivet blad att börja om från det som varit, det spelar ingen roll hur många snedsteg du tar för morgondagen är alltid en ny chans. Bra va? :)

Ta hand om er därute. Ni är värdefulla!

Kramar
Marielle

Chi San....För oss som är höst-trötta?!

Hejsan alla goa människor!

Hösten  har dragit fram med sitt gråa och heltråkiga väder, och det resulterar i att iallafall jag blir sådär super trött. Och det spelar verkligen ingen roll hur mycket eller lite jag sover. Jag är helt enkelt dö-trött dag in och dag ut under hösten, och de är väl kanske inte det man föredrar i deppiga höst tider.

Så jag bestämde mej helt enkelt för att jag ska testa Chi San. Dom gör ju reklam för den på tv och om den nu är så effektiv som många säger så skadar de ju inte att testa.

Så kära läsare :) Jag ska testa Chi San under några dagar nu och sedan ska jag skriva om den dundermedicinen verkligen fungerar!

Så upp till bevis CHI SAN 

Shi San

 

/Hanna


Popcorn - sunt??

Ja, ibland kanske det helt enkelt är sundast att lägga sig i soffan med en skål popcorn och ett glas sockerstimulans... Om så inte för kroppen, för knoppen ;)
....för att inte tala om själen. :)

Idag har jag verkligen haft en slödag! Vaknade sent, hade turen på min sida och fick en tid hos massören (massös om det är kvinna?) under eftermiddagen. Så välbehövligt! Därefter har det inte hänt mycket på hemmafronten. Mer än popcornen och glassen då. :D Under kvällen drog jag med mig Hanna till klättringen så vi fick rasta rörig energi någon timma.


Kom ihåg vattenflaskan! Att dricka mycket gör gott för kroppen. I genomsnitt ska man dricka mellan ca 1,5 -2,5 liter varje dag för att ersätta det vi gör av med genom exempelvis att svettas. Det varierar hur mycket du bör dricka beroende på kroppsbyggnad, väder och aktivitet förstås men riktlinjen ligger runt ovannämnda. Informationen hämtad från nätet. Att dricka mycket måste även jag komma ihåg, brukar ha svårt med det. Vatten och vitaminer, next!! :)

 Tips: Hittade en supergod dryck i affären, Kiviks SMULTRON DRYCK. Helt klart värd att testa. Törstsläckare på hög nivå ;) 

Må gott! /Marielle


RSS 2.0