>Nio tips för ett sunt liv<

Nio tips för ett sunt liv

Att leva ett sunt liv kan för många låta som en belastning. Man börjar omedelbart tänka på kaloriräkning, svältdieter och förbud mot det ena och det andra.

1. Ät frukost!
Studier har visat att personer som äter en ordentlig frukost, gör bättre ifrån sig i skolan och på jobbet. Dessutom fungerar en stadig frukost som grund och risken att du blir vrålhungrig och vräker i dig mat under dagen minskar.

2. Motionera
Så lite som en halvtimma tre gånger i veckan gör stor skillnad på kondition, humör, ork och självkänsla.

3. Drick mjölk!
Allra helst lätt- eller minimjölk. Många gör misstaget att tro att mjölk är fetare än t ex läsk. Sanningen är att ett glas lättmjölk ger 80 kalorier plus viktiga näringsämnen som protein och kalcium, medan ett glas läsk ger 120 kalorier och inget mer. Studier visar även att mjölk har en god effekt på viktminskning.

4. Ät en varierad kost
Se till att äta frukt och grönsaker till varje måltid. Välj grönsaker på hela färgskalan för att få i dig alla nyttigheter.

5. Drick vatten
Du som är aktiv måste tänka på vätskebalansen. Utan tillräckligt med vätska i systemet orkar man inte många meter.

6. Ät magra proteinprodukter
Till exempel magert kött, kyckling, mjölkprodukter, fisk och bönor.

7. Håll dig borta från mirakel/svältdieter
Även om du lyckas gå ner 5kg relativt snabbt kommer du gå upp dem igen så snart du börjar äta normalt.

8. Undvik bantningspiller, också receptfria
(om inte läkare eller dietist har skrivit ut dem åt dig)

9. Sätt inga förbud när det gäller maten
Det blir tråkigt och kommer inte hålla i längden. Istället är det smart att sätta begränsningar när det gäller mängd.



(hämtat från stadiums hemsida)


Här har ni Nio enkla tips för att komma igång och leva ett sunt liv utan svältdieter,bantningspiller, 10 mil långa jogging turer. Varierad kost är väldigt viktigt för att våra kroppar ska må bra, och framför allt för att du ska känna dej i form och känna dej självsäker.

/Hanna

 


Sunda Liv

Välkommen till Bloggen som handlar om att leva sunt. Det finns alldeles för mycket tokiga ideal i dagens samhälle som är orättvisa. Det är dags att skapa ett forum där det är okej med kroppsformer. Okej med mat. Okej med godis och slöa dagar. Det är dags att tro på oss själva och uppskatta våra förmågor och tillgångar. Det är dags att flytta fokus från sjuka kroppsideal och prestationer och skapa förståelse för mänsklighet. För hur mänskligt är det med plastläppar och skelettsmala kroppar? Hur sund och snäll är man mot sig själv då? Och den största frågan; blir man en bättre människa för det?

Så stå på er och tyck om era kroppar och era själar. Vi är alla lika olika.

Kram

Marielle & Hanna


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0